Dagens lugna promenad

efter en långsam morgon, blev vad jag trodde var Lugna Promenaden längs Baggensstäket.

Det visade sig att man ändrat sträckningen av Lugna Promenaden. Nu gick jag samma väg som jag alltid gått, men då heter den Lännersta Strandväg, Sedan gick jag Lugna Promenaden tillbaka, men då få man gå Djurgårdsvägen genom villa samhället, så jag fick beundra många nybyggda hus, samtidigt som det blev tempokörning tillbaka. Och fick en riktig ordentlig motluta på köpet.

Det behövdes för de första tre kilometrarna blev fotosafari, hundmöten och stanna och prata med dam om hennes äppelträd. Vårt nyplanterade har inte fått samma fina krona- ännu - men vi har fått fyra äpplen.


Vildvin och nypon i mognad - en skönhetsupplevelse längs f.d Lugna Promenaden.

Och mer traditonella nypon, som nu glöder överallt i alla skogar och på ängar. Inredningsspecialisterna säger att man ska plocka dem - men de står ju fan bara två-tre dagar,
 
 
Men blåklockorna härdar ut

Gårdagen städades uteplats, möbler har slagits in i paket, förra veckans projekt med att tömma blomkrukor följdes upp med att sopa bort jord, två höstkrukor är planterade och idag har uterummt tömts på allt sitt inneåll, mikrodammsugits och snyggats till med lite ommöblering av ljuslyktor och bortplockande av skräp.

De senaste helgerna har varit jättestressiga, med höst och vinter förberedelser (och vårförberedelser för jag har väl lyckats peta ner ett hundratal lökar till trots allt). Nu känns det som att jag är klar. Jag har två krukor kvar, för de blommar ännu och får stå tills frosten tar dem, en vattenslang till ska plockas in, trädäcket spolas och borstas och en presenning ska över verktygsförrådet. Men det tyngsta är gjort. Nu har jag hela oktober på mig att ta tag i den del försummade områden av bostadsrättsföreningens områden, men det kan jag ta en timme då och då.

Nu sitter jag här i mitt nystädade, spindelfria, uterum med tända ljuslyktor, min brinnande låtsaskamin (det är över 20 grader härinne, trots att det är 8 grader utanför, och med dåligt samvete att jag skippade yogan ikväll till förmån för att bli klar.

Det är smällar man får ta!

Kommentarer