In the early morning rain

Det blåser inte. Jag upprepar - det blåser inte!! Efter veckans två dagar med iskall nordlig kuling, följt av en tredje dag med frisk sydväst - det blåser inte.

En alldeles stilla, tyst och fridfull söndag morgon, en balja te, morgontidningen, kaminen tänd, filt över knäna. Purrfekt skulle katten sagt.
Daggkåporna ger skäl för namnet, efter nattens (minimala) regnskur. Katten är dessutom lite sur över att fågelbadet fått flytta upp en våning i plåtbaljan och blivit inramad av australienska vildpelargoner. Fast det spelar ingen roll, jag har inga badgäster i alla fall. Men katten dricker inte av det sunkiga vattnet heller.

Morgontidningen bjuder idag på allt - ny terror attack i England, resa till Irland och heminredningsbilaga.  Och en artikel om Sandemose - den som verkligen skrev om Jante-lagen i sin bok "En flykting korsar sitt spår"- och som ger Jante-lagen en helt annan mening än vad politiker och belackare har gjort i senare tid. Ytterligare en historieförfalskning, säger hon som är lite sur över Gatsby temat för torsdagens sommarfest.

Resan till Nord Irland, ser lite spännande ut, min faiblesse för vilda kuster skulle kunna få sitt lystmäte, tror jag. Hyrbil och vänstertrafik anser jag numera inte vara något större hinder. Såg en rolig T-shirt från Titanic muséet "An Irishman built it. An Englishman sunk it". Debatten om Brexit är ömtålig för Nordirland (och Skottland).

 Men vinterns tandläkarräkning, som nu är uppe i 45.000 är väl kanske ett större hinder, får väl till att laga hålen efter den först.

Kissen tycker inte att det är så purrfekt idag - den numera obligatoriska tidiga morgonpromenaden på fri fot har bytts mot mattes säng och ett blä. Appropå spendera pengar - jag går fortfarande omkring i Ralf's oversized morgonrock, som nu efter 17 år börjar falla i bitar. Borde nog investera i något elegantare att visa upp på morgonpromenaden


Nix, nu ska skuras badrum och dammas stilleben. Är tillbaka på ytterligare 30 dagars KOL medicin, tänkte hjälpa till med processen genom ett dammfritt hem. Vilket innebär också dammsugaren. Så lipandet från katten kommer att bli än mer intensivare om en liten stund

Kommentarer