Full i planer

som mormor brukade säga


Me även om solen skiner, så är vinden kall - som Nils Ferlin diktade för att fortsätta citaten - så är de permafrost i backen och i krukorna. Två har dessutom frusit sönder den är veckan trots att jag försökt isolera dem från vatten i blomfaten.

Har i alla fall lyckats klippa ner allt visset i min söderrabatt och attackerat några av föreningens rabatter.  Fick bort lite granris, och en aning halm, men det mesta är fastfruset i den stenhårda marken.

Veckans gåta - hur tar sig påskliljor och tulpaner och krokus upp ur en mark som är hård som cement, och totalt stenfrusen?  Dessutom hittade jag under granriset något, som Tony definierat till en planterad Piggelin. Ska bli spännande och se vad det blir av den.

Lite genomfrusen trots kroppsarbete - eller för att jag satt på uteplatsen och åt lite lunch just när vinden började öka. Nu är det dags för avfärd mot Berwaldhallen och jazzkonsert. Imorgon blåser vindarna från nordost i näst intill kulingstyrka, så vi får se vad den dagen blir av.

Men alströmerian blommar nu på sin andra vecka i solen, buketten är uppdelad på flera vaser på olika ställen i "huset". Skönt att någon tycker det är vår, i alla fall


Kommentarer