And the Lions sleep tonight

Inte så värst, sov mest på dagen.


Även mina lejonbilder, framförallt alla från Kariega, är försvunna i den totala kollapsen. Så jag fick "låna" tillbaka de få jag lagt ut på Facebook.

Jodå, lejonhannen i Addo har slagit sitt byte själv under natten, vakterna har inte lagt ut det för att locka turisterna. Blodet från halsen och mulen berättade om kampen.
När vi kom fram till slaktplatsen så sov Herr Lejon skönt och djupt - men vaknade med ett ryck och ett vrål när han helt plötsligt uppfattade att det stod massor av turistbilar och lystet betraktade hans frukost, middag, lunch och mellanmål, samt afternoon tea.

Vi levde lite farligt, vi som satt i öppen safarijeep, eftersom Mr Fatso parkerat så att han hindrade trafiken både framåt och bakåt, och trafikstoppningen var total. Ordväxlingen mellan damen i baksätet och vår italienska cykelturist i jeepen var rätt upplyftande. Roligast var att två av fyra i bilen satt och läste tidningen, så så intressant var det tydligen inte. Nåväl, efter tio minuter tappade vår gamedriver tålamodet för gott och tog fram komradion och kallade på vakter. Då löstes trafikproppen upp.

Däremot så stannade inte jeepen för närmare närstudie när vi sedan passerade, utan vi var noga tillsagda att hålla oss innanför räcket och ta våra bilder i farten.

Därav den något suddiga bilden på herr Lejon. men medge att han se något lysten ut - antagligen är vi mörare än seg (ung)buffel. Ja, vi körde spännande nära.


Efter att ha kört runt på elefantskådning (åh, vad jag saknar de bilderna) åkte vi tillbaka för en andra koll. Samma sak igen, inget stopp men bilder i farten. Fast nu var han inte lika intresserad, för det var lunchtime. Barbro fick en bra detaljbild.

Barbro och jag åt också lunch när vi kom tillbaka till Basecamp - vi höll oss till en vegetarisk lunch den här dagen Fantastiska crepe med fetaost och spenat. Vego är gott, Herr Lejon

I Kariega finns det fem lejon, tre damer och två herrar. Som lejon sig bör, håller de sig lite åtskilda. Första dagen träffade vi damerna, som i godan ro låg och sussad. Enligt vår Gamedriver så var de nymätta.  Här var det inte frågan om att köra förbi och ta fotografier i farten, här körde vi upp, parkerade och stängde av motorn i godan ro..

 Enligt Gamedrivern så var de nyätna och de åt bara var tredje-fjärde dag. Så jag frågade lite försynt - om vi sett dem dag tre hade de varit lika ointresserade då? Men tydligen såg de bara jeepen, och uppfattade inte oss som satt i den som byten. Hade vi däremot klivit ur jeepen - då.....

Men sedan fick de syn på flocken av Impala hjortar - och oavsett om de var nyätna eller inte, så var fokuset totalt. Nu fanns inte vi överhuvudtaget. Total koncentration.

Tyvärr har jag tappat bilden på flocken med Impalorna - de hade exakt samma fokus på lejonen, uppradade blickstilla, ståendes på rad
 

Kommentarer