Cape Town

Hmmm, lite av en prövning var denna plats. Inte nog med att det var 35 grader varmt, det var också mitt i värsta semesterperioden, inkl jul och nyårsfirande. Mycket folk? Trångt? Köer? Inte ens bord på restaurangerna? Hur kan du tro det?? Och så hade vi nog semesterns sämsta boende här. Jodå, rent, snyggt, hyfsad frukost (men inte mer),pool. Men långt bort, inga restauranger inom rimligt avstånd och rum mot en bakgård.

Slavkvarteren - jodå, medan den afrikanska kontinten slaktades på arbetskraft, som fraktades till Amerika, importerades andra slavar hit  - Malaysia, Indien, Oceanien. Så småningom upphörde slaveriet och man dikade ur en kanal och byggde bostäder. Men - slavarna som var duktiga hantverkare, var inte läskunniga. Så man målade husen i färger och sade "snickaren får det röda huset, skräddaren det gula, smeden det syrenfärgade, trädgårdsmästaren det blåa osv. Yrkesbenämningen må ha förändrats, färgerna består.


Men vi hittade Barbros folka!

Och så blev jag ju kompis med den här killen

Lite nutidshistoria i katedralen. En stor man igen

Ja, jag samlar på glasmosaik i kyrkor

Gammalt och nytt

Och förorterna kryper närmare

Men det fanns också andra områden att bo i. Jag orkade inte räkna nollorna i beloppen dessa kostade, nere vid Waterfront
Den här gångbron var nog till irritation för charterbåtarna. Liksom att charterbåtarna var till irritation för gångtrafikanterna. Det gråa huset är det gamla tullhuset.

De var vackra, de här träden i Stadsparken, men det var lite out of season , så de flesta blommorna låg på marken

Taffelberget kan nog bjuda på en hel del drama - här rullar molnen in, när vi är på tillbakafärd från Robben Island

Och utanför vår hotellentré var det ännu mer spektulärt


 Zulukvinnans huvud - från sjövägen syntes det hur gigantisk hon var - fotbollsstadion som byggdes till fotbolls-VM. Lite kuriosa. Ta ut mitten på stadion. Dra en rak linje över närmaste berget. Där, på andra sidan, nedanför linbanan, bodde vi.

Stolt som en Zulukvinna


Kommentarer